Hipotalamusz hipertónia, Health First Europe


diéta recept a magas vérnyomás ellen élő csont és magas vérnyomás

A felnőttkori magas vérnyomás már az anyaméhben hipotalamusz hipertónia A glasgow-i, edinburgh-i és southamptoni szakemberek együttműködésével megvalósult kutatásban időskorú résztvevő adatai alapján összefüggést igazoltak a magas vérnyomás kialakulásában fontos szerepet játszó magas aldoszteronszint és a kis születési súly között.

Az aldoszteron mennyiségét és a kis születési súlyt már korábban is kapcsolatba hozták azzal, ha a keringésben nagy mennyiségben található a stresszhormonként is ismert kortizol, de ez volt az első olyan kutatás, mely célirányosan az aldoszteronszint elemzésére irányult.

milyen nedvek a magas vérnyomás ellen fehérje étrend magas vérnyomás

A kortizol- és aldoszteronértékek szoros párhuzama hipotalamusz hipertónia csak azért sem meglepő, mert mindkettő termelődését a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer szabályozza. A Hypertension című lap júniusi számában megjelent cikkükben a szerzők úgy vélik, hogy a méhen belüli növekedés elmaradásáért és így a kis születési súlyért felelős korai elváltozások — az aldoszterontermelés befolyásolásán keresztül — ugyancsak a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese hipotalamusz hipertónia irányítása alatt állnak.

Magasvérnyomás-betegség

John Connell professzor, a British Heart Foundation kutatója annak ígéreteként értékeli a mostani eredményeket, hogy az aldoszteron termelődését hosszú távon meghatározó tényezők ismeretében választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy egyeseknél miért áll fenn kifejezettebb hajlam a felnőttkori magas vérnyomásra, mint másoknál. A legfrissebb tapasztalatok egyben felvetik azt is, hogy az aldoszteron jó terápiás célpont lehet a hipertónia kezelésében.

hogyan lehet meghatározni a magas vérnyomás szakaszait diprospan hipertónia

Simonfalvi Ildikó.