Diuretikus hipertónia. A kiadvány további cikkei


Diuretikumok a szövődménymentes hypertonia első vonalbeli kezelésére? Bár jómagam nem értek egyet teljes mértékben ezzel a végkövetkeztetéssel, szívesen eleget teszek a felkérésnek, diuretikus hipertónia felsorolom a vízhajtók alkalmazása mellett szóló érveket.

Diuretikumok a hypertonia kezelésében

Az elsődleges végpont, a végzetes és nem végzetes kimenetelű szív-infarctus gyakorisága tekintetében nem találtak szignifikáns különbséget a vízhajtó chlortalidon, az ACE-gátló lisinopril és a kalciumantagonista amlodipin között.

Hiányolom azonban a mellékhatásokra, az életminőségre és a terápiás együttműködési készségre vonatkozó információkat. A LIFE vizsgálat során az egyik angiotenzin-receptor-blokkoló eredményesebbnek bizonyult az egyik béta-blokkolónál, de diuretikummal nem végeztek összehasonlítást.

különbség a felső és az alsó nyomás között magas vérnyomásban

Az a megállapítás, miszerint a chlortalidon vagy más thiazid diuretikum az elsődlegesen választandó szer, több érvre támaszkodik. Az első a vízhajtók alacsony ára. Megjegyzendő azonban, hogy a szabadalmi oltalom lejártával a napi kezelési költségek ma már alacsonyabbak néhány ACE-gátló alkalmazása mellett, mint nagy dózisú chlortalidon adásakor.

szoptatás magas vérnyomás miatt

Ráadásul a közvetlen gyógyszerköltségek mellett a járulékos költségeket is figyelembe kell vennünk. Különösen fontos az a megállapítás, hogy chlortalidon-kezelés során jóval gyakrabban alakul ki 2-es típusú diabetes, mint lisinopril szedése mellett. Ez a tényező a rövid, 4,9 éves megfigyelési időszak alatt még alig okozott járulékos költségeket, ám a 2-es típusú diabetes tetemes kezelési költségei miatt6 a hosszú távú költség-haszon elemzésben feltétlenül számolni kell vele.

Magas vérnyomás - artériás hipertónia

Érvek ellene A diuretikumokat nagy dózisban kell alkalmaznunk, ha eleget akarunk tenni az eredményes vérnyomás-beállítás mai követelményeinek. Ezek az eltérések — az elektrolit-egyensúly eltolódása, a metabolikus és humorális zavarok — a diuretikus hipertónia hatásmechanizmusa okán alakulnak ki, és erősen dózisfüggők, fellépésük nagy adagok alkalmazásakor elkerülhetetlen. Lényegesen kisebb dózistartományban pl.

miért van magas vérnyomása az embernek

Ez a diuretikumok monoterápiás vérnyomáscsökkentőként való alkalmazásának fő hátulütője. A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják.

Hipertónia

Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon! A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció pecsétszám szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz diuretikus hipertónia.

E-mail cím: Nem találod a jelszót?

magas vérnyomás 2 fokos népi gyógymódok

Kattints ide, küldünk emlékeztetőt!