Öninterjú – feltettem magamnak a kérdéseket, hogy jobban megismerj!

 Hogyan lesz valakiből coach? Milyen utat jártál be a szakmában?

  • Mióta elkezdtem az egyetemet, azóta emberekkel dolgozom. Ültem munkaadói oldalon multi HR vezetőjeként, munkavállalói oldalon alkalmazott trénerként, jelenleg pedig a kettő között: tanácsadóként, szabadúszó trénerként és coachként segítem ügyfeleimet – mindkét oldalon.

Milyen ember Szilvágyi Beatrix? Mire számítsak, ha leülök vele szembe?

  • Szilvágyi Beatrix alapvetően vidám. Kicsit pszichológus (az egyetemen pszichológiát hallgattam Ausztriában), és kicsit edző is vagyok a munkám során. Sokat kérdezek, nagyokat hallgatok, amíg Te beszélsz. Kényelmesen leülünk a kuckómban, és csak Veled foglalkozunk.

Mennyire ismert vagy inkább elismert a coaching, mint szakma?

  • Egyre nagyobb igény van rá, de még mindig sokan úgy érkeznek: sosem jártak hasonló helyen. Talán a fiatalabbak – 30 év alatt – akiknél már a megfelelő helyen van a coaching.

Milyen egy ügyfél, amikor először találkozik Veled?

  • Érthető módon izgul. Legtöbben azt mondják: „Másnak biztos nincs ennyi baja”: Pedig van. Nekem pedig az a feladatom, hogy megnyugtassam őket: hogy én nem fogok ítélkezni, hogy ő teljesen OK nekem és hogy megmutassam az irányt, hogyan-miképp-mivel fogunk közösen dolgozni.

Vannak versenytársaid?

A legnagyobb ellenfél talán az ügyfeleim félelme. Hogy mi lesz, ha valaki megtudja a problémáikat. De megnyugodhatnak: számomra a diszkréció kulcsfontosságú a coach szakmában!

Fordulj hozzám bizalommal!

security code
Küldés

Én írtam - Rólam írták

Jelen lenni saját életünkben

Az egészség nem csupán a betegség hiányát jelenti: test, lélek és szellem együttese alakítja ki az egyensúlyt, így vagyunk EGÉSZ-ek, EGÉSZ-ségesek. Ezért fontos, hogy legyenek élményeink, amelyek feltöltenek, és persze az is, hogy ne maradjunk le ezekről amiatt, hogy egy betegség ledönt a lábunkról. Minden mindenre visszahat. Mindehhez elsődleges, hogy figyeljünk oda önmagunkra. Fontos tisztában lennünk azzal, milyen szükségleteink vannak érzelmi, szociális és testi szinten, és azzal, hogy ezeket hogyan elégíthetjük ki.

Egy megbetegedés mindig ijesztő, főleg akkor, ha alapvetően magabiztos és energikus emberek vagyunk. Az a gondolat, hogy nincs ráhatásunk bizonyos dolgokra, megrémíthet minket. Hiszen egyik pillanatról a másikra kútba eshetnek terveink. Ez az, amire ritkán gondolunk előre, pedig ha ismerjük önmagunkat, lehetőségeinket a testi és lelki egészségünk megóvása érdekében, akkor cselekdni is tudunk az érdekében.

(Béres Egészségmagazin, 2017. ősz/tél)