Változás

A változtatáshoz pszichológia kell!

Heti Tipp hogy változtassunk!

Újjá lehet születni némi elszántsággal és bátorsággal.

Gyakran érezzük, hogy kellene valamin változtatnunk, jó lenne lépnünk, nem jó ez így, más irányba kellene haladnunk.

Azután mégsem változtatunk… Ennek az oka lehet többek között a megszokás, a kényelem, a félelem az újtól, a problémaorientált látásmód, a pesszimizmus. Akkor a legtöbben mégis lépünk, ha a helyben maradás több hátránnyal jár, mint a változtatás. Amikor elhatároztuk, hogy IGEN, változtatni fogunk valamin, fontos megnézni, hogy mi jelenlegi és mi a célállapot, azaz honnan hová is szeretnénk eljutni? A célt mondjuk el minél több embernek, ezáltal erőteljesebben köteleződünk el irányába, energiáinkat is jobban mozgósítjuk, támogatást kaphatunk a “beavatottaktól”.

Lényeges a megrögzött szokásainkat levetni és újraprogramozni magunkat meditáció, vizualizáció, ismétlések segítségével. Ekkor majdhogynem a kívülálló szeméből kell magunkra néznünk. Ne vegyük késznek ezt a struktúrát és ezt a modellt, akkor sem, ha szüleink is ilyenek voltak! Újjá lehet születni némi elszántsággal és bátorsággal.

A felülemelkedéshez reális személet, önismeret, esetleg külső segítség is kell, és elkerülhetetlen, hogy megtanuljunk felelősséget vállalni saját élerünkért.